Wij waren op het grootste social media marketing event ter wereld!

Stel je voor: meer dan 100 social media experts op 1 plek die hun kennis en ervaring delen met duizenden ondernemers. En als het gaat over experts dan dekt ‘social media goeroes’ misschien beter de lading met namen als Nicholas Kusmich, Mari Smith en Mark Scheafer. Dit is in het kort wat Social Media Marketing World is. Wij waren met ons team in maart 2019 in San Diego. Uiteraard hebben we deze dagen veel nieuwe kennis opgedaan die we graag met jullie willen delen. In deze eerste blog lezen jullie hoe onze reis verliep.

We keken er al een aantal weken naar uit: de business trip naar San Diego. Op dinsdag 19 maart 2019 stapten we in het vliegtuig naar Chicago om vanuit daar vervolgens verder te vliegen naar San Diego.

De organisatie op de Amerikaanse vliegvelden is nét wat minder dan wij gewend zijn op Schiphol. Chaotisch is in dit geval een understatement. We werden van het kastje naar de muur gestuurd. Nadat we het hele vliegveld over zijn gesprint hebben we uiteindelijk alsnog de aansluitende vlucht naar San Diego gemist. Twee van onze collega’s hebben nog een extra nachtje in Chicago doorgebracht omdat er niet voldoende vrije stoelen op de volgende vlucht waren.

Een stuk later dan gepland kwamen we (of tenminste een gedeelte van de groep) laat in de avond aan in ons appartement. Vanaf het balkon van ons appartement hadden we een prachtig uitzicht over de stad en de haven van San Diego.

Na de lange reis hadden we weinig puf meer om de stad in te gaan. Dus nadat we hadden uitgevochten wie deze week op het luchtbed zou slapen zijn we ons bed in gedoken (vecht toch best gemakkelijk als er nog 2 van de 6 in Chicago zitten ;-)).

Jetlag!

De jetlag had er toch aardig ingehakt waardoor we al vroeg in de ochtend met kleine oogjes in de woonkamer zaten. Mooie gelegenheid om wat werk te doen en contact te hebben met onze collega’s in Uden met een lekkere kop – lees soepkom – koffie erbij want die Amerikanen kennen hun maten wel.  Ik moet zeggen… wij hebben op vervelendere plekken gewerkt…

Op naar het San Diego Convention Center

Vanaf ons balkon hadden we al uitzicht op het San Diego Convention Center. De perfecte afstand om een ochtendwandeling te maken.

Ondanks het zonnige klimaat in San Diego haalden we onderweg een nat pak, wat een kleine domper was. Echter deed het warme welkom van de enthousiaste Amerikanen ons dit direct vergeten. Wat een welkom!

Er was een overvloed aan keuze wat betreft de workshops die we bij konden wonen. Dagelijks was er een opening- en closing keynote waar alle bezoekers naartoe konden. Tussen deze keynotes aan het begin en het einde van de dag waren er meestal 5 sessies (met allemaal ongeveer 10 verschillende workshop mogelijkheden om uit te kiezen), expert interviews en netwerk meetings die je kon bijwonen. Dit heeft wel een aantal keer voor de nodige keuzestress gezorgd gezien we allemaal niks wilde missen.

Netwerkbijeenkomst

Buiten de vele workshops en talks die we bijwoonde was er in de avond ook een networking party met als thema ‘Totally awesome 80’s’. Uiteraard konden enkele van ons het niet laten ook hier even een kijkje te gaan nemen. Na een ritje in een gezellige fietstaxi en iets wat hobbelige ‘entrance’, je hebt hier namelijk altijd je ID nodig ook wanneer je 28 bent, stonden we in de club. Een gezellig aangeklede bedoeling met een leuk bandje op het podium. Al met al een heel gezellig feestje waar je iedereen ook even buiten de ‘schoolbanken’ ziet en kunt spreken.

Al het interessants dat we leerde zullen we in de volgende blogs met jullie delen. In de high lights – SMMW San Diego – op onze Instagram pagina kun je alvast wat bekijken.

Continue reading

Schrijf je in voor updates en challenges

Vul onderstaand je gegevens in om updates te ontvangen en gratis content zoals challenges en e-books.