Nieuwe chat sticker voor Instagram Stories

Met de nieuwe Instagram Stories sticker kun je je volgers vragen deel te nemen aan een groepschat. Vervolgens moet je als plaatser van de sticker de mensen die aan de chat willen deelnemen nog toestemming geven om deel te mogen nemen. Uiteindelijk ontstaat er een groepschat waarin je een bepaald onderwerp kunt behandelen met alle deelnemers.

Meer engagement via Instagram Stories door de nieuwe chat sticker

We zagen natuurlijk al eerder de interactieve pol, vragen en quiz stickers waarmee je je volgers kunt betrekken bij je stories. De chat sticker is een goede toevoeging als het gaat om het creëren van engagement. Voorheen was het voornamelijk eenrichtingsverkeer, je stelt een vraag en krijgt een antwoord wat alleen jij kunt zien en that’s it. Nu kun je echt de conversatie aangaan met je kijkers en dus ook gesprekken voeren met meerdere mensen tegelijk.

Natuurlijk is het ook erg goed voor het community gevoel dat je volgers nu ook met elkaar kunnen spreken. Dit kon natuurlijk wel in opmerkingen onder foto’s maar ik denk dat het een vrij beperkt iets is om daar een heel gesprek aan te gaan. De chat sticker brengt dus een oplossing hiervoor.

Met de chat sticker ben je in de positie een gesprek te voeren met 31 volgers. Ook ben je in de positie om te kiezen wie er aan de chat mag deelnemen en voor hoelang de chat zal blijven bestaan. Het is een geweldige toevoeging voor merken die een betere connectie met hun volgers willen opbouwen en biedt de kans communities te maken van je volgers.

Zo maak je gebruik van de Instagram Stories chat sticker:

Ben je er klaar voor je aller eerste Instagram Stories chat te starten? Ik leg je uit hoe het moet in een aantal simpele stappen:

1. Maak een Instagram story, zoals je dit doorgaans ook doet. Upload een foto uit je bestand of maak een foto of video via de app. Voeg tekst, andere stickers of GIFs toe zodat je story klaar is om gedeeld te worden.

2. Vervolgens voeg je de Instagram Stories chat sticker toe. Klik op het sticker icoontje boven in je story en kies de chat sticker uit de lijst. Je moet een titel/onderwerp kiezen voor je chat zodat je hem weer terug kunt vinden in je inbox

3. Boven in het midden van het scherm verschijnt een kleur-cirkel, wanneer je daar op klikt kun je een kleur kiezen voor je chat sticker. Er zijn 12 verschillende kleurmogelijkheden of je kiest voor simpel zwart of wit. Met je vingers kun je het chat icoon kleiner of groter maken en het op een andere plek zetten. Ben je er klaar voor? Dan kun je er voor kiezen het via je verhaal te delen met al je volgers of met je betere vrienden.

Wij zijn erg benieuwd of jullie de chat sticker al gebruikt hebben of op welke manier jullie hem in denken te kunnen zetten? Deel het gerust met ons in de comments!

Continue reading

Schrijf je in voor updates en challenges

Vul onderstaand je gegevens in om updates te ontvangen en gratis content zoals challenges en e-books.