De kracht van Facebooks targeting opties

Facebook adverteren is momenteel een enorm populaire marketing tool onder marketeers en ondernemers. Het medium heeft ruim twee miljard gebruikers en het zijn Facebooks targeting opties adverteren op dit medium zo bijzonder aantrekkelijk en doeltreffend maken. Voor de gene die niet precies weten waar targeting voor staat; dit is eigenlijk de doelbepaling van de advertentie. Met de juiste targeting kun je dus heel gericht een doelgroep samenstellen. Door van bepaalde factoren selecties te maken kun je mensen die niet bij je product passen uitsluiten en alleen aan de gespecificeerde groep je advertenties weergeven. Die verschillende factoren waarmee men de targeting opties voor een Facebook ad instelt kun je hieronder in de infographic gemaakt door Advertisemint bekijken.

Je doelgroep bepalen met Facebooks targeting opties

Het is belangrijk dat je je doelgroep goed in beeld hebt zodat je de juiste targeting selecties kunt maken. De mogelijkheden hierin zijn bij Facebook namelijk eindeloos. Je kunt gemakkelijk selecties maken gebaseerd op de demografisch gegevens, interesses en gedrag. Ook kun je een aangepaste doelgroep creëren.  Dit kan aan de hand van bezoekers op je website, de betrokkenheid op Facebook, bijvoorbeeld aan de hand van video views van een van je vorige advertenties of mensen die je nieuwsbrief ontvangen

Je kunt ook gebruik maken van een ‘lookalike audience’, ook wel vergelijkbare doelgroepen genoemd. Deze doelgroep bestaat uit mensen met soortgelijke kenmerken als jouw klanten of de volgers van je social media pagina’s. Zo vergroot je het bereik van potentiële kopers en mensen die mogelijk interesse hebben in je merk of organisatie.

Facebooks targeting opties

Nieuwsgierig geworden naar de vele verschillende targeting opties die Facebook heeft om jouw doelgroep zo specifiek mogelijk te maken? Bekijk dan de infographic van Advertisemint hieronder. We kunnen dus wel stellen dat er maar weinig andere tools zijn waarmee je zo specifiek kunt adverteren!

Continue reading

Schrijf je in voor updates en challenges

Vul onderstaand je gegevens in om updates te ontvangen en gratis content zoals challenges en e-books.