Jolien Koolen

Jolien is een van de initiatiefneemsters van TAKT Academy. Het bedrijf wil graag meer mensen in aanraking brengen met een positieve manier van trainen. Een trainingsmethode waarbij het paard vanuit correct lichaamsgebruik tot prestatie kan komen.
Branche
Paardensport
Locatie
Empe
Bedrijfsgrootte
3
Social Media Ondernemer helpt Jolien als stok achter de deur bij het uitvoeren van haar online marketing activiteiten, en werkt als een hulplijn voor vragen over Facebook advertenties. Dit geeft haar rust en het gevoel dat ze er niet helemaal alleen voor staat.

Hoe voerde je je taken uit met betrekking tot online marketing voordat je begon met SMO Coaching?
Altijd te laat. Meer vanuit is van ''Oh, ik moet ook die en die activiteit promoten.'' Dus weinig planmatig zeg maar.

Welk specifiek aspect zorgde er voor dat je startte met SMO Coaching?
Dat heeft voor een deel te maken met de complexiteit van Facebook. Ik heb de vierdaagse cursus gedaan en toen heb ik best goede campagnes gedraaid. En daarna, is de kennis een beetje weggezakt. Ook zijn er dingen veranderd door Facebook, waardoor ik op een gegeven moment niet meer wist of ik alles nog wel goed had staan?''. Dat was het moment waarop ik hulp nodig had, want anders was ik gewoon gestopt met Facebook advertenties. Want dit is gewoon te ingewikkeld als je geen specialist bent.


Wat is er nu anders, nu je een tijdje SMO Coaching gevolgd hebt?
Bij de Q&A, kun je natuurlijk ook altijd wel aanhaken, maar wat voor mij het belangrijkste is, is eigenlijk onze afspraak. Dan moet ik ermee bezig zijn. En als ik dan ergens tegen aanloop dan help de coach bij de oplossing.

Stel je voor, Social Media Ondernemer zou morgen ineens niet meer bestaan, wat is dan hetgeen wat je het meeste zou missen?
Ik denk het persoonlijke contact, dat jullie heel behulpzaam zijn. Dat is wel heel belangrijk in de huidige digitale wereld. Je spreekt bijna niemand meer persoonlijk.


''Je ziet natuurlijk overal chatboxen, je moet moeite doen om helpdesks te benaderen en bij Facebook heb je natuurlijk helemaal nooit contact, dat is ook heel apart...''

Hoe zou je SMO Coaching beschrijven in eén zin?
Een hulplijn voor de chaos die Facebook heeft gecreëerd.

Stel je voor je zit op een terrasje met een vriend of vriendin en die snapt niet helemaal wat wij voor jou doen, hoe zou je dat uitleggen?
Ik zou denk ik aangeven dat het nog een hele tour is om die gesponsorde berichten in je tijdlijn goed te laten landen, en ook echt de juiste mensen te bereiken. Wat ik tegen mensen zeg is dat ik wel met tien verschillende online tools werk. Om die allemaal te beheersen heb je gewoon hulp nodig.


Aan wie zou je het aanraden om SMO Coaching te gaan volgen?

De coaching is voor kleine bedrijven heel prettig, omdat je daarmee, in je drukke werkzaamheden, dit als prioriteit naar voren haalt. Iemand houdt je bij de les. Als ik geen afspraak heb, dan heeft het geen prioriteit, en dan gaat niet gebeuren. Het werkt als een stok achter de deur.

Wat is verbeterd sinds dat je gestart bent met SMO Coaching?

Ik weet nu beter wat ik kan doen. Het is meer dan een lucky shot. Dat was het eerst. Na een opleiding van vier dagen wist ik ongeveer, wat ik moest doen en ik had geen tijd om al die opnames en die dingen allemaal terug te kijken, dus ik deed het een beetje op mijn intuïtie. Ik ben niet bang om op die knoppen te drukken. En als er geen alarmbellen afgingen, dan was het goed. En toen ging ik vervolgens natuurlijk AdPage eraan koppelen en met die API aan de slag. Het wordt steeds ingewikkelder.


''Dat is wel de reden waarom ik hulp nodig hebt hoor. Het wordt steeds ingewikkelder.''


Wie profiteert er het meeste van die verbetering, wat je net genoemd hebt binnen jouw bedrijf, en waarom?

Ikzelf. Het geeft wat meer rust, omdat ik er niet alleen voor sta.

Plan je strategiesessie

Geheel vrijblijvend
Bram belt je binnen 24 uur terug voor het maken van een afspraak.
Dankjewel! Ik neem binnen 24 uur contact met je op.

Groetjes Bram
Oops! Something went wrong while submitting the form.